top of page

Søtpotet-fries med rosmarin- og sitronsalt

Tidsbruk

30 minutter

Antall

4 porsjoner

Vanskelighetsgrad

Lett

Sprø utenpå og myke inni. Søtpotetfries er allerede en favoritt, men med sitron og rosmarinsalt løfter du de til et helt nytt nivå. Enkle å lage og fulle av smak, passer de like godt til helgekosen som til hverdagsmiddagen!

Ingredienser

  • 1 pakke søtpotetfries fra G&F

  • 4 fedd hvitløk, (uskrelt)

  • ½ stk. sitron

  • 2 ss vanlig olivenolje

  • 1 ss rosmarin, grovhakket, frisk

  • flaksalt, etter smak

Fremgangsmåte

  1. Støt sammen rosmarin, salt og revet skall av ½ sitron i en morter eller lignende

  2. Legg søtpotetfries på et stekebrett med bakepapir

  3. Skjær sitron i store biter og knus hvitløksfedd.

  4. Drypp over olivenolje og bland alt godt sammen

  5. Stek søtpotetene ved 200 ˚C til de blir gylne og møre, ca. 30 minutter

  6. Dryss over rosmarin- og sitronsaltet før servering


Tips

Lag søtpotetfries i airfryer! Pensle lett med olje, og stek i airfryeren i 15-20 minutter på 200 grader. Husk å snu underveis, og friesene blir mest sprø hvis de ikke ligger oppå hverandre.

Relaterte produkter

Vi har ingen produkter å vise deg akkurat nå.

Vi har ingen produkter å vise deg akkurat nå.

Vi har ingen produkter å vise deg akkurat nå.

Vi har ingen produkter å vise deg akkurat nå.

Vi har ingen produkter å vise deg akkurat nå.

Vi har ingen produkter å vise deg akkurat nå.

bottom of page