En lasagne trenger ikke å være et helgeprosjekt. Med ferdig kuttet stekemiks Godt til Italiensk er det lett som en lek å lage hjemmelaget lasagne!

Ingredienser
Grønnsaks-ragu
1 pose Godt til Italiensk fra Grønn&Frisk
200 g sjampinjonger
1 boks hermetiske tomater, hakket
1 stk. laurbærblad, tørket
3 dl ferdig kraft/buljong
2 ts oregano, tørket
2 ts timian, tørket
10 stk. tørr pasta, lasagneplater
5 ss vanlig olivenolje
salt og pepper etter smak
frisk basilikum etter smak
Saus
50 g smør
40 g hvetemel
5 dl melk, varmet
150 g gulost, revet
salt og pepper etter smak
muskatnøtt (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Lag Grønnsaks-ragu
Varm litt olje i en stor stekepanne. Fres Godt til Italiensk-stekemiks til grønnsakene er myke og gylne.
Ta grønnsaksblandingen ut av pannen så lenge.
Varm pannen opp på nytt, tilsett resten av oljen og stek soppen.
Hell grønnsakene tilbake i pannen, sammen knuste tomater, grovhakkede tomater, laurbærblad, grønnsaksbuljong, salt og kvernet pepper.
La sausen putre, halvveis under lokk, i minst 20 minutter. Rør om med jevne mellomrom.
Lag Bechamel-saus
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Rør inn melet og tilsett melken, litt etter litt, under energisk visping for å unngå klumper i sausen.
La sausen småkoke under stadig omrøring i ca. 5 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og revet muskat.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp halvparten av osten inn i sausen.
Sett sammen lasagnen
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bruk en mellomstor ildfast form, og smør den lett med olje.
Dekk bunnen med et lag saus, legg på pastaplater og dekk platene med litt ostesaus. Fortsett sånn, lagvis med saus, pastaplater og ostesaus. Avslutt med pastaplater og ostesaus.
Dryss over resten av osten, og stek lasagnen i ovn. Etter omtrent 30 minutter er den ferdig.
Tips
Hvis du synes sausen trenger litt mer væske, kan du fylle på med mer buljong. Som tilbehør passer det fint med en enkel tomatsalat, en frisk grønn salat og litt basilikumpesto.
