Server pannestekt laks på en lun salat med grønnkål for en lett og smakfull middag. Topp med chili, sesamfrø og frisk, hakket koriander.

Ingredienser
1 pose Perfekt til fisk stekemiks fra Grønn & Frisk
4 stk. laksefileter
2 fedd hvitløk
3 ss teriyaki eller søt soyasaus*
½ ss sesamolje, (kan sløyfes)
½ stk. lime
2 ss sesamfrø
en klype knust tørket chili
koriander, hakket
salt og pepper
nøytral olje, til steking
Fremgangsmåte
Krydre laksestykkene med salt og pepper.
Finhakk hvitløk.
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek laksen raskt på begge sider over høy varme. Laksen skal bli gyllen på utsiden, men fortsatt bevare en «rosa» kjerne. Løft laksen over på en tallerken så lenge.
Vask pannen og varm den på nytt. Ha litt olje i pannen og stek Godt til Fisk stekemiksen på middels høy/høy varme under omrøring i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken underveis i stekingen. Skru ned varmen og tilsett teriyakisaus, sesamolje (hvis ønskelig) og limesaft.
Fordel stekemiksen på tallerkener. Bryt laksen i grove biter og legg de på toppen.
Dryss over en klype tørket chili, sesamfrø og hakket koriander.
Tips!
Godt til Fisk passer også godt til kylling eller biff. Teriyakisaus kan byttes ut med «vanlig» soyasaus eller oystersauce.
